O masaži

salon dodir masaza

Dobro kvalifikovan terapeut mora da prođe kroz temeljitu obuku iz anatomije i fiziologije, jednako kao i same masaže. Slepi i slabovidi fizioterapeuti, zaposleni u salonu za masažu „Dodir“ svoje znanje stekli su u medicinskoj školi kroz teorijsku i praktičnu nastavu.

SALON DODIR

KORISNI EFEKTI MASAŽE

Masaža je drevno isceliteljsko umeće koje ima izvanredno koristan efekat na sve telesne sisteme, od kojih ćemo neke naglasiti u daljem tekstu. Nervni sistem je podložan dubokom uticaju primene masaže. Efekti masaže mogu da budu umirujući i sedativni, pružajući olakšanje kod nervne razdražljivosti. Poremećaji kao što su nesanica, napetost, glavobolje i ostala stanja izazvana stresom, reaguju na isceliteljsku moć dodira kojim se mir i harmonija vraćaju u uznemireni um. Alternativno, efekti masaže na nerve mogu biti i stimulativni, dovodeći do povećanja aktivnosti mišića, krvnih sudova i žlezda. Njena vrednost u slučajevima letargije i zamora je neprocenjiva.

DEJSTVO MASAŽE NA:

Masaža je odlično preventivno lečenje, suštinski važno za održavanje zdravlja i kondicije. Sprečiti je uvek mnogo bolje nego lečiti. U današnje vreme, ljudi svih starosnih doba se sve više okreću prirodnim terapijama kao načinu da se osećaju dobro i sredstvu koje će im omogućiti zdrav, srećan i harmoničan život, lišen prisustva bolesti.